NIBE rectificeert vergelijkende LCA Leadax en Lood

NIBE rectificeert vergelijkende LCA Leadax en Lood Leadax blijkt toch niet zo circulair en goed voor mens en milieu te zijn als door Leadax en NiBE beweerd. Op aangeven van de Stichting Bouwlood rectificeert het NIBE tot twee maal toe de vergelijkende LCA tussen Leadax en Lood in het voordeel van lood.

Met belangrijkste aanpassingen:

- Leadax mag niet meer circulair genoemd worden. Het wordt immers gemaakt uit primair aluminium en resten van primair PVB, niet uit gerecycled aluminium en gebruikt PVB.
- Levensduur van Leadax mag in vergelijking met lood niet meer lang genoemd worden. Lood gaat namelijk langer mee dan Leadax.
- Leadax is schadelijker voor de gezondheid dan lood. Volgens eigen LCA van Leadax.
 rectificatie lce lood vs leadax loodvervangea

Voor alle aanpassingen, feiten en onderbouwingen verwijzen we u naar de dossierpagina Lood vs Leadax - Tijd voor een eerlijk vergelijk 
 
    29-10-2019 19:19
GEBRUIK ALTIJD GOEDGEKEURD GEWALST BLADLOOD CONFORM EN 12588

 

*  exclusief  BTW   
Wij gebruiken cookies voor analyse en functionele doeleinden. We slaan geen persoonlijke gegevens op.

NIBE rectificeert LCA Leadax LoodvervangerLeadax blijkt toch niet zo circulair en goed voor mens en milieu te zijn als beweerd. Op aangeven van de Stichting Bouwlood recitificeert het NIBE tot twee maal toe de vergelijkende LCA tussen Leadax en Lood in het voordeel van lood.