Vul hieronder uw gegevens en uw vraag in. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen met een antwoord.
Als bladlood wordt lood hoofdzakelijk toegepast als waterkerend bouwmateriaal in zowel de woningbouw als utiliteitsbouw.
Maar wist u dat ruim 75% van de wereldloodproductie wordt ingezet voor de productie van accu's en loodbatterijen?
Ook wordt lood veel toegepast als ballastmateriaal, geluidsisolatie en als bescherming tegen nucleaire straling in ziekenhuizen e.d.
Naast de onder Eigenschappen bladlood vermelde fysische en mechanische eigenschappen kent bladlood een buitengewoon lange levensduur. Mits op correcte wijze toegepast overleeft bladlood het gebouw en wordt het na gebruik eenvoudig gerecycled.
Productie
Lood wordt in Nederland volledig uit lood. schroot gerecycled. Loodschroot wordt gesmolten en daarna geraffineerd. Daarbij worden alle ongewenste bestanddelen verwijderd. Gepatineerd bladlood en gecoat bladlood kunnen ook gerecycled worden. Bij raffinage wordt een zuiverheid van minimaal 99,9% verkregen. Hierna wordt er 0,03 tot 0,06% koper toegevoegd om de kruipweerstand van het lood te verbeteren. Het koper versterkt de verbindingen tussen de loodmoleculen. Na het legeren wordt het lood in blokken gegoten en uitgewalst.
GEBRUIK ALTIJD GOEDGEKEURD GEWALST BLADLOOD CONFORM EN 12588
Contactgegevens
Stichting Bouwlood
Technisch Advies Centrum
Delftweg 63
2289 BA RIJSWIJK (Z-H)
Telefoon: 070 3988958
Fax: 070 3192143
Website: www.bouwlood.nl
Email: info@bouwlood.nl
Blijf op de hoogte
Volg de Stichting Bouwlood via Social Media en blijf op de hoogte van nieuws, feiten en noviteiten als het om gewalst bladlood gaat. Zo mist u niets en blijft u volledig "up to date".
NIBE rectificeert LCA Leadax Leadax blijkt toch niet zo circulair en goed voor mens en milieu te zijn als beweerd. Op aangeven van de Stichting Bouwlood recitificeert het NIBE tot twee maal toe de vergelijkende LCA tussen Leadax en Lood in het voordeel van lood.