Bladlood als Product

Als bladlood wordt lood hoofdzakelijk toegepast als waterkerend bouwmateriaal in zowel de woningbouw als utiliteitsbouw.

Maar wist u dat ruim 75% van de wereldloodproductie wordt ingezet voor de productie van accu's en loodbatterijen?
Ook wordt lood veel toegepast als ballastmateriaal, geluidsisolatie en als bescherming tegen nucleaire straling in ziekenhuizen e.d.
Naast de onder Eigenschappen bladlood vermelde fysische en mechanische eigenschappen kent bladlood een buitengewoon lange levensduur. Mits op correcte wijze toegepast overleeft bladlood het gebouw en wordt het na gebruik eenvoudig gerecycled.

Productie
Lood wordt in Nederland volledig uit lood. schroot gerecycled. Loodschroot wordt gesmolten en daarna geraffineerd. Daarbij worden alle ongewenste bestanddelen verwijderd. Gepatineerd bladlood en gecoat bladlood kunnen ook gerecycled worden. Bij raffinage wordt een zuiverheid van minimaal 99,9% verkregen. Hierna wordt er 0,03 tot 0,06% koper toegevoegd om de kruipweerstand van het lood te verbeteren. Het koper versterkt de verbindingen tussen de loodmoleculen. Na het legeren wordt het lood in blokken gegoten en uitgewalst.

 Eigenschappen
Eigenschappen
Standaard-maten
Standaard maten
Bladlood-soorten
Bladlood-soorten
Bladlood-producten
Bladlood-producten
Gewalst-vs-Gegoten-bladlood
Gewalst vs Gegoten b..

GEBRUIK ALTIJD GOEDGEKEURD GEWALST BLADLOOD CONFORM EN 12588

 

*  exclusief  BTW   
Wij gebruiken cookies voor analyse en functionele doeleinden. We slaan geen persoonlijke gegevens op.