Vul hieronder uw gegevens en uw vraag in. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen met een antwoord.
Duurzaamheid en lood zijn synoniem aan elkaar.
Geen kg lood wordt weggegooid waardoor bijna 100% van al het lood gerecycled wordt. Met de nadruk op wordt. In tegenstelling tot alternatieven heeft lood als restproduct een hoge waarde. En dat weet de verwerker/sloper maar al te goed. Ruim meer dan EUR 1,= per kg wordt er betaald voor resten van bladlood en dat gooi je natuurlijk niet weg. Wat gebeurt er met een combinatie van gemodificeerde bitumen waarin aluminium gaas verwerkt zit denk u? Vandaar dat de discussie omtrent bladlood en het milieu sinds dit inzicht zo goed als verstomd is. Een goede zaak, want beter voor het milieu. Op deze pagina vindt u meer informatie over lood, recycling, milieu, gezondheid en diverse Rapporten van TNO en het RIVM.
GEBRUIK ALTIJD GOEDGEKEURD GEWALST BLADLOOD CONFORM EN 12588
Contactgegevens
Stichting Bouwlood
Technisch Advies Centrum
Delftweg 63
2289 BA RIJSWIJK (Z-H)
Telefoon: 070 3988958
Fax: 070 3192143
Website: www.bouwlood.nl
Email: info@bouwlood.nl
Blijf op de hoogte
Volg de Stichting Bouwlood via Social Media en blijf op de hoogte van nieuws, feiten en noviteiten als het om gewalst bladlood gaat. Zo mist u niets en blijft u volledig "up to date".
NIBE rectificeert LCA Leadax Leadax blijkt toch niet zo circulair en goed voor mens en milieu te zijn als beweerd. Op aangeven van de Stichting Bouwlood recitificeert het NIBE tot twee maal toe de vergelijkende LCA tussen Leadax en Lood in het voordeel van lood.